Mishandeling bij Vindicat donderdag voor rechter

De rechtbank in Groningen behandelt donderdag 9 november het geweldsincident bij studentenvereniging Vindicat. De 24-jarige Wouter B., lid van de studentenvereniging, staat dan terecht verdenking van zware mishandeling.

Dit zou zijn gebeurd tijdens de introductieweek van nieuwe leden op 25 augustus 2016. B. zou zijn voet op het hoofd van een aankomend lid hebben gezet. Dit leidde tot ernstig hoofdletsel. Het slachtoffer moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

Veel ophef

De verdachte, die inmiddels in Amsterdam woont, wordt bijgestaan door Tjalling van der Goot van het advocatenkantoor Anker en Anker.

De gebeurtenis was aanvankelijk stilgehouden door de studentenvereniging, maar kwam in september in de publiciteit. Dat leidde tot veel ophef. De studentenvereniging kwam vooral door deze zaak zwaar onder vuur te liggen.

Het slachtoffer wilde aanvankelijk geen aangifte doen. Later deed hij dat toch. De Groninger burgemeester Peter den Oudsten had daartoe ook opgeroepen.

Getuigen

Twee maanden na het incident besloot het Openbaar Ministerie de zaak ‘vanwege de ernstige feiten’ te onderzoeken en de verdachte strafrechtelijk te vervolgen. Wouter B. werd in maart van dit jaar aangehouden. In de afgelopen maanden zijn getuigen gehoord.

De rechtbank heeft voor de behandeling van de strafzaak een dag uitgetrokken. Advocaat Tjalling van der Goot: ,,Daar heb ik mij wel een beetje over verbaasd. Een dag voor zo’n zaak is wel heel veel. Aan de andere kant, het staat niet op tijd.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.