Misstanden in Groninger studentenpanden

Studentenkamers verkeren in slechte staat en zijn veel te duur. Er bestaat zelfs een Groningse studentenkamer waar het toilet direct naast het keukenblok staat. Dat concludeert weblog Sikkom na drie maanden onderzoek naar de Groningse huursector.

Het weblog heeft gesproken met huurders die zeggen te zijn gechanteerd door hun huurbaas die bijvoorbeeld af wilden van de huidige huurders. In één geval werd een laptop van iemand zijn kamer gestolen. De student kon hem terugkrijgen wanneer hij de huur zou opzeggen.

Ook omwonenden balen van de pandjesbazen. Zij worden geconfronteerd met ingrijpende verbouwingen van de panden naast hun huizen. Een enkele stadjer zegt te zijn bedreigd door kamerverhuurder Wim Bulten.

Bulten zelf zegt zich niet te herkennen in de beschuldigingen. ,,Ik probeer het juist goed te doen. Ik geef om de stad Groningen en wil haar oude sfeer behouden. Mijn huurders zijn mijn klanten. Ik wil hen tevreden houden door goede huizen te leveren en ze goed te behandelen”, zegt hij tegen Sikkom.

Lees het hele verhaal hier.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.