Mister FC Groningen Jan van Dijk eregast bij duel FC tegen Sparta

Jan van Dijk, met 537 duels de voetballer die de meeste wedstrijden voor FC Groningen heeft gespeeld, is zondag in het Noordlease stadion eregast tijdens de wedstrijd FC Groningen-Sparta.

Vrijdagmiddag vertegenwoordigt de oud-speler en en oud-trainer van FC Groningen de club ook tijdens een bijeenkomst op het Kasteel van Spangen in Rotterdam.

Daar wordt stil gestaan bij het 60-jarig bestaan van de Eredivisie. Van Dijk is namens FC Groningen afgevaardigd als clubicoon. Vrijdagmiddag wordt een groepsfoto gemaakt van coryfeeën, die in de Eredivisie hebben gespeeld. Iedere club is gevraagd een clubicoon voor te dragen voor het jubileumfeest.

De meeste officiële wedstrijden achter zijn naam heeft staan namens FC Groningen en tevens trainer van de club is geweest en derhalve met recht de titel ‘mister FC Groningen’ draagt – de club wil representeren op Spangen. Ook de directie van FC Groningen zal bij deze gelegenheid aanwezig zijn.”

Van Dijk is zondagmiddag eregast van de FC in het Noordlease Stadion bij de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Van Dijk verricht met Aad Andriessen de clubicoon van Sparta, om 14.30 uur de officiële aftrap.

Foto: Archief DvhN/Stanley Goutha

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.