Modekoning Goedhart Westen overleden

Het bekende Modehuis Westen in Musselkanaal heeft een grote steunpilaar verloren. Goedhart Westen, die heel lang het bedrijf leidde, is overleden.

Toen Goedhart Westen vlak voor de kerst van 1949 werd geboren, bestond het modehuis al. Het was in de negentiende eeuw opgericht door zijn overgrootvader. Die verkocht vooral nog stoffen en had kleermakers in dienst voor de klanten die met hun manufacturen geen raad wisten.

Modehuis

De ‘stamvader’ van het bedrijf werd opgevolgd door zijn zoon. Die overleed op jonge leeftijd en toen kreeg de vader van Goedhart Westen de leiding in handen. Hij leidde het modehuis door de crisisjaren en de Tweede Wereldoorlog heen en zag het groter en groter worden.

Goedhart Westen groeide op in en met dat bloeiende bedrijf. Hij was het vierde kind in het gezin, maar degene met de meeste interesse voor mode en kleding. Hij liep dan ook snel mee in de zaak, deed de Middenstandschool in Groningen, liep stage in een groot warenhuis in Frankfurt en ging in 1972 fulltime aan de slag in het familiebedrijf. Eerst onder het directeurschap van zijn vader, later werd Goedhart zelf de baas.

Onder zijn leiding groeide de zaak verder door. Uit heel Oost-Groningen, maar ook van verder weg, kwamen klanten naar het grote pand op de grens van Musselkanaal en het kleine dorpje Zandberg. Westen bleef die ‘oerplek’ altijd trouw. Hij had daar de rooms-katholieke Sint Josephkerk, het water van het Stadskanaal en de grens met Drenthe vlakbij zich. In die wereld was hij opgegroeid en daar voelde hij zich thuis.

Contact

In een interview met deze krant vertelde hij vol liefde en trots over die plek en over zijn werk. Over de zestig uren per week die hij daarin stak. ,,Ik ga naar beurzen in binnen- en buitenland en kijk natuurlijk ook wel eens bij de concurrent. En in de zaak help ik altijd mee, dat contact met de mensen vind ik prachtig.’’

Goedhart Westen had dat contact graag nog heel lang willen onderhouden, maar hij werd geruime tijd geleden getroffen door een ernstige ziekte. Aan de gevolgen van die ziekte is hij overleden, op 66-jarige leeftijd.

Westen wordt woensdag gecremeerd in familiekring. De uitvaartdienst wordt gehouden in de Sint Josephkerk, op een steenworp afstand van het modehuis waarin hij zich zo thuis voelde. En waarin nu zijn dochters het door hem zo geliefde werk voortzetten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.