Mogelijk doorbraak in mishandelingszaak van prostituee

Na acht jaar hoopt de Groninger politie alsnog de zware mishandeling van een prostituee op te lossen. Opsporing Verzocht besteedt morgen (dinsdag) aandacht aan de zaak.

De toen 21-jarige prostituee ontving op woensdag 22 oktober 2008 om even voor middernacht een klant. Nadat hij gebruik had gemaakt van haar diensten sloeg hij haar met een onbekend voorwerp een paar keer hard tegen hoofd en hand. De vrouw raakte bewusteloos. Ze had een groot gat in haar voorhoofd, hield daar een flink litteken aan over en ze had een verbrijzelde vingertop.

De verdachte vluchtte met geld van het slachtoffer. In 2009 besteedde Opsporing Verzocht ook al aandacht aan de zaak. Een aangehouden verdachte bleek echter niets met de zaak te maken te hebben.

Vanwege nieuwe ontwikkelingen en een mogelijke doorbraak heeft de politie het onderzoek heropend. ,,Over deze ontwikkelingen kunnen we nu nog niets zeggen’’, aldus politiewoordvoerder Nathalie Schubart.

De dader was een ongeveer 20-jarige man met een lengte van 1.55 - 160 en een lichtgetinte huid. Hij sprak in het Engels en zou half Nederlands, half Portugees zijn.

Schubart: ,,De mishandeling speelde zich af in een bepaald circuit en wij kunnen ons voorstellen dat dat mensen remt tips door te geven. Het is inmiddels 8 jaar geleden en misschien is het nu makkelijker om te praten.’’

De uitzending van Opsporing Verzocht is morgen om 20.30 uur op NPO 1.

menu