Mogelijk loten om bouwkavels

Ongekend en voor het woon- en waterproject in Blauwestad in Oost-Groningen een volstrekt nieuwe situatie: loten om een kavel in Blauwestad.

Johan Koopmans, directeur Blauwestad en Harry Leggedoor, directeur Geveke Bouw & Ontwikkeling, sluiten niet uit dat in september geloot moet worden om een kavel in het Havenkwartier, waar een nieuw wijkje wordt gebouwd. De belangstelling is zo groot, dat voor het eerst in de historie van het woon- en waterproject er meer vraag is dan er kavels zijn.

Levensloopbestendige huizen

,,Hoe we het gaan aanpakken weten we nog niet’’, zegt Leggedoor. ,,Maar als de voortekenen niet bedriegen, gaan we loten.’’

Hij houdt nog een slag om de arm, want de koopcontracten moeten nog worden ondertekend. Vooral voor de levensloopbestendige huizen is enorm veel animo. Van dit type huis worden in eerste instantie vier gebouwd, terwijl er dertig belangstellenden zijn.

'Digitale buurvrouw'

Leggedoor heeft aangegeven graag een ‘digitale buurvrouw’ te willen introduceren in Blauwestad. Een voorziening waar bewoners hun onlinebestelling kunnen laten bezorgen.

,,Het liefst met gekoelde kluisjes waar supermarktwaar opgeslagen kan worden. We hebben met dit fenomeen in Emmen ervaring opgedaan, gaan het ook bij een klus in de stad Groningen doen en Blauwestad lijkt ons eveneens geschikt.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.