Monniken vestigen zich in herberg Rijsbergen

Herberg Rijsbergen, sinds 1992 een hotel, wordt vanaf 15 januari 2019 Klooster Schiermonnikoog

Herberg Rijsbergen wordt in 2019 de plek waar de monniken op Schiermonnikoog zich vestigen. De kloostersfeer hangt er al, zegt abt Alberic.

Klooster Schiermonnikoog wordt de naam van het pand waar de vier monniken zich na 15 januari 2019 vestigen. Een vijfde oriënteert zich op verhuizen naar het eiland. Tot begin 2019 blijft het gebouw in functie als hotel met zeventien kamers.

Op uitnodiging van de huidige uitbaters kregen de monniken een rondleiding door het gebouw aan de oostrand van het dorp Schiermonnikoog. De broeders waren onder de indruk. ,,Van alle locaties op het eiland toonde de herberg zich gaandeweg onweerstaanbaar als dé plek voor ons’’, schrijven ze in een persbericht.

Kapel

Het personeel van Herberg Rijsbergen is vrijdag ingelicht. De monniken denken er na het vertrek van de uitbaters snel te kunnen gaan wonen. In het gebouw willen ze nog een eigen kapel inrichten.

De geestelijken kwamen begin 2015 naar Schiermonnikoog vanuit Abdij Sion in Diepenveen. Ze zagen meer toekomst voor hun klooster op het eiland. Het is de bedoeling om nieuwe kandidaten aan te nemen als de vier op hun definitieve plek zitten.

De monniken kozen aanvankelijk voor nieuwbouw. Dat stuitte begin 2017 op zoveel weerstand dat ze van hun plan afzagen. In september vorig jaar begonnen ze opnieuw met de zoektocht naar een onderkomen.

menu