Motorrijder vlucht in paniek voor politie in Groningen en eindigt tegen een fietsenrek

Agenten houden een motorrijder aan die in blinde paniek op de vlucht slaat. ANP

Een motorrijder is zondag in de wijk Vinkhuizen in Groningen met zijn tweewieler tegen een fietsenrek gebotst nadat hij voor de politie probeerde te vluchten.

De politie zocht de motorrijder nadat er meldingen waren gekomen over asociaal rijgedrag. De man had bovendien een passagier achterop zonder helm.

De agenten troffen de motorrijder al snel aan en hielden hem staande. De bijrijder kreeg een bekeuring. De bestuurder ging er vervolgens vandoor. Motoragenten zetten de achtervolging in. De vluchtende bestuurder reed onder meer over trottoirs om de agenten van zich af te schudden.

Hek bij Aquamarijnschool houdt motorrijder niet tegen

In een doodlopende straat negeerde de motorrijder een stopteken van de politie. De motorrijder negeerde dat en reed met hoge snelheid over fietspaden. Bij de Aquamarijnschool reed de man zich klem tegen een hek.

Vervolgens reed hij tegen een helling op. Onder aan de bult botste hij op een fietsenrek. De man probeerde vervolgens te voet te ontsnappen maar de politie wist hem snel te achterhalen. De motorrijder verklaarde in blinde paniek op de vlucht te zijn geslagen.

Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt wegens gevaar veroorzaken, rijden op het fietspad, negeren van een stopteken en het niet tonen van een identiteisbewijs. De man is aangemeld voor een gedragscursus bij het CBR.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen