Moving Mesdag trekt 15.000 bezoekers

De activiteiten rond de honderd jaar geleden overleden schilder Hendrik Willem Mesdag zijn stuk voor stuk goed bezocht. De digitale variant van het meesterwerk Panorma Mesdag, Moving Mesdag, dat van 18 tot en met 27 december te zien was op het Waagplein trok ruim 15.000 bezoekers.

Dat laat Marketing Groningen dinsdag weten. Het jaar 2015 is uitgeroepen tot Mesdagjaar. Stad en provincie eerden de in Groningen geboren schilder met onder meer de Moving Mesdag, exposities, wandelingen en busritten. In het Stadhuis brachten in vier dagen tijd ruim 1100 mensen een bezoek aan een tentoonstelling met werken van Mesdag uit privécollecties.

Jantine Versteeg uit Groningen won een verloting en sliep samen met een vriendin in het digitale Panorama (zie foto). Groningen was de tweede plaats waar Moving Mesdag te bewonderen was. Eerder deed het Amsterdam en binnenkort volgt Maastricht.

In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is nog tot 28 februari een expositie en ook in de Fraeylemaborg in Slochteren kunnen mensen nog terecht tot en met 7 februari.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.