Verfzaak Muller in Musselkanaal is benoemd tot Hofleverancier

Archieffoto van de familie Mulder in 2004. Maandag heeft de familiewinkel het predicaat 'Hofleverancier gekregen. De vierde generatie staat te popelen om het bedrijf over te nemen. Foto: Anne Marie Kamp

Verfzaak Muller in Musselkanaal heeft dinsdagmiddag het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ ontvangen. De familiezaak aan de Marktstraat mag voortaan het koninklijk wapen dragen op de gevel.

Het bedrijf kreeg het predicaat uit handen van commissaris van de Koning René Paas. De verfspecialisten zijn sinds 1920 gevestigd in Musselkanaal. Inmiddels bestiert de derde generatie de winkel, terwijl een vierde staat te popelen om het stokje over te nemen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan bedrijven die 100 jaar bestaan, een vooraanstaande plek innemen in de regio en van onbesproken gedrag zijn.

„Al sinds de oprichting in 1920 draagt Verfzaak Muller bij aan de ontwikkeling van deze regio”, zegt burgemeester Yvonne van Mastrigt. Afgelopen voorjaar zette het bedrijf zich bijvoorbeeld in voor de reparatie van betonrot in het plaatselijke buitenzwembad. „De passie voor het product spat ervan af en wordt al jaren doorgegeven. Het is prachtig om te zien hoe enthousiast de volgende generatie al klaarstaat.”

Vanwege de crisis vond de uitreiking in besloten kring plaats.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen