Muziek in ruil voor pasta, chips en koekjes

De Groninger Songwriter Circle en Gewaagd Entertainment zamelden zaterdagmiddag twintig kratten droogwaar in voor de Voedselbank Groningen.

Voor het derde jaar op rij helpen muzikanten de Voedselbank de nazomer door met hun inzamelingsactie Uit de kast. Op het terras van Multifunctioneel Centrum De Wijert zongen de singer-songwriters Dion van der Geest, George Welling, Lars Koehoorn en Martijn van der Zande zich de longen uit het lijf voor de bezoekers die met tassen vol langskwamen. Allemaal bedoeld voor klanten van de Voedselbank. En als de muzikanten even stil waren, traden de dj’s Funkydiscosoul, Richard, Dymka en Steely Roundbeat om de beurt op.

Vooral aan houdbare etenswaren is grote behoefte bij de Voedselbank. Daarom werden er zaterdagmiddag pakken pasta, chips, koekjes, aardappelpuree, koffie, thee en broodbeleg gebracht en verder spullen als maandverband en luiers. Het eerste jaar werden er twaalf volle kratten aangeleverd, vorig jaar veertig en nu de helft. ,,Toen was er in aanloop naar deze dag al veel gebracht’’, zegt organisator Dennis Broekema. ,,Maar de afgelopen tijd waren hier in dit centrum nog niet veel activiteiten.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.