Muziektheatershow over het leven (en de boodschap) van Wubbo Ockels

Over het leven én de boodschap van oud-astronaut Wubbo Ockels komt een muziektheatershow. Deze heet Wubbo’s last words: Save the Earth! en gaat op 6 juli in première in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.

Volgens de makers wordt het een inspirerende en optimistische voorstelling waarin de dromen en idealen van de in 2014 overleden Ockels naar voren komen.

Zijn echtgenote Joos is enthousiast. ,,Een theatershow ter ere van Wubbo, het kan niet beter. Want hij hield van muziek maar wist ook: als je mensen echt wilt raken moet het niet alleen met feiten en cijfers, maar met emotie”, laat zij weten.

Door de ogen van Ockels

In de show is onder andere een rol weggelegd voor Jörgen Raymann en Eddy Zoey. Het publiek krijgt beelden van de aarde te zien door de ogen van Ockels, aangevuld met muziek door een elfkoppige band. Die speelt eigen nummers maar ook covers van David Bowie, Michael Jackson en R.E.M..

Dr. Wubbo Ockels was natuurkundige, ruimtevaarder, piloot, hoogleraar en de inspiratie voor de Wubbo Ockelsprijs. In 1985 maakte hij als eerste Nederlander een vlucht door de ruimte.

Hij heeft wis- en natuurkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij in 1973 zijn doctoraalexamen cum laude behaalde. Ockels bedacht onder meer de superbus en het zeilschip Ecolution dat al varend energie opwekt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.