Muzikant Tommy Ferdinandus overlijdt na voorstelling in Marum

Muzikant Tommy Ferdinandus is afgelopen vrijdag in Marum na de voorstelling 'Aan de andere kant' plotseling overleden aan een hartinfarct.

‘Aan de andere kant’ is geen wij-zij verhaal
Lees verder

Dat maakte theatergezelschap ‘Aan de andere kant’ maandag bekend via de eigen website en via Instagram. Ferdinandus werd onwel tijdens de voorstelling in Marum vrijdagavond. Hij is 69 jaar geworden. De overige voorstellingen die voor afgelopen weekend gepland waren zijn niet opgevoerd. Het team is diep bedroefd.

Zaterdag beginnen de reprises in Utrecht, Amsterdam en Den Haag, maar het is onduidelijk of het theatergezelschap dan al kan optreden.

Molukkers in Nederland

Aan de andere kant is een theaterproject over Molukkers in Nederland. Het is een bijzondere productie met een Nederlandse en Molukse theatermaker, twintig Molukse en Nederlandse amateurspelers en veertig figuranten uit Groningen en Drenthe in de filmbeelden.

Het gaat over de behandeling die de Molukse KNIL-soldaten kregen, die in de jaren vijftig voor Nederland tegen de Indonesiërs vochten. Nederland kwam na de oorlog zijn belofte niet na om de Molukkers een eigen staat te geven.

De voorstelling is het eerste deel van een drieluik waarvan het tweede deel dit najaar in première gaat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.