NAM in hoger beroep tegen vonnis waardedaling

De NAM gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank dat de waardevermindering van huizen in het bevingsgebied ook vóór de verkoop gecompenseerd moet worden.

Dat laat advocatenkantoor De Haan Advocaten & Notarissen uit Groningen weten. Advocaten Pieter Huitema en Ruud Glas behartigen de belangen van de stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG) en twaalf woningcorporaties, die de rechtszaak hadden aangespannen.

De rechtbank in Assen bepaalde op 2 september dat de NAM de waardedaling van huizen, ook als die nog niet verkocht zijn, moet compenseren. Nu gebeurt dat alleen zodra de woning daadwerkelijk wordt verkocht. Volgens de rechtbank is het aannemelijk dat de woningen fors minder waard worden als gevolg van de aardbevingen.

Het lag in de lijn der verwachting dat de NAM in hoger beroep zou gaan tegen dit vonnis, maar volgens het advocatenkantoor was dinsdag wel de laatst mogelijke dag om dit te doen. Op 12 januari is er een formele zitting bij het gerechtshof. Die zal de NAM zes tot acht weken de tijd geven schriftelijke bezwaren op te stellen tegen het vonnis van de Asser rechtbank. Daarna mogen Stichting WAG, die zo'n negenhonderd huizenbezitters vertegenwoordigt, en de corporaties daarop reageren.

Foto: Advocaten Pieter Huitema (l) en Ruud Glas. Foto archief ANP/Vincent Jannink

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.