NAM oogst twitterstorm met reprimande aan burgemeester

De NAM heeft een storm van kritiek op Twitter over zich afgeroepen met een publieke terechtwijzing aan het adres van burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond.

De ruzie - of ‘fittie’ in Twittertermen - begon met een tweet van Van Beek over de verjaring van schadeclaims uit het Groningse aardbevingsgebied.

‘U bent burgemeester’

De burgemeester reageerde daarin op de oproep van Hans Alders aan Groningers met schade om hoe dan ook een zogeheten ‘stuitingsbrief’ aan de NAM te sturen om te voorkomen dat hun claim na vijf jaar als verjaard terzijde wordt geschoven. Ook al heeft het gasconcern beloofd geen beroep te doen op verjaringstermijnen voor gemelde schade aan gebouwen en bijkomende kosten.

Maar die belofte gaat dus niet op voor anderssoortige schade, stelt Van Beek vast in het kielzog van de Nationaal Coördinator Groningen. Zij twitterde daarom over Alders’ oproep: ‘’Terecht noodzakelijk advies @NCGroningen, opnieuw gemiste kans @NAMbv, had kunnen/moeten afzien van verjaring van álle geleden schade #fail (mislukking, red.)‘’

De NAM reageerde per ommegaande per tweet: ‘’Uw vorige tweet was feitelijk onjuist mevrouw Van Beek. U bent burgemeester. Wilt u dit alstublieft corrigeren? Bij voorbaat dank.’’

Bijval voor Van Beek

De NAM kreeg echter geen gehoor, en Van Beek is blijkens haar volgende tweet ook niet van zins haar woorden in te trekken. ’’Mijn opvatting is en blijft (ook als burgemeester) dat @NAMbv verantwoordelijk en derhalve aansprakelijk is/blijft voor alle geleden schade’’.

Ook van andere twitteraars krijgt het concern zijn trekken thuis na zijn reprimande. Het regent berichtjes met bijval voor Van Beek. ‘’U heeft gelijk en wij staan achter u. De NAM is en blijft aansprakelijk voor alle mijnbouwschades’’, is nog een van de vriendelijker reacties.

De NAM op zijn beurt lijkt zijn krediet daarentegen nog meer te verspelen met zijn tik op de vingers. ‘Hooghartige reactie van @NAMbv op een op zich correcte reactie van @marijkevanbeek Zouden meer burgemeesters moeten doen.’ Een cynicus vermoedt: Dit moet welhaast een opzettelijke poging zijn om de geloofwaardigheid van het eigen Twitter communicatiekanaal van NAM te ondermijnen.’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.