NOVO en AtHome First nemen thuishulp TSN over

De bedrijven NOVO en AtHome First nemen de huishoudelijke hulp van het failliete TSN in Groningen over.

Dat is de uitkomst na een week overleggen tussen de gemeente Groningen, vakbond FNV en de curatoren van het failliete TSN. AtHome First gaat het lichtere werk doen, NOVO de zwaardere werkzaamheden.

De twee bedrijven nemen alle klanten die thuishulp ontvangen van TSN over. De ouderen zouden in vrijwel alle gevallen hun vertrouwde thuishulpen houden. Dat betekent ook dat de medewerkers hun baan houden.

Nog niet duidleijk is of de arbeidsvoorwaarden overeind blijven. De gemeente Groningen schrijft ‘tevreden te zijn over de mate waarin recht wordt gedaan aan goede arbeidsvoorwaarden’. Woordvoerder Natasja Visser van NOVO zegt dat het doel is dat de medewerkers onder dezelfde voorwaarden bij NOVO in dienst komen.

TSN zorgt nog voor thuishulp tot 25 april. Vanaf die datum zijn de medewerkers officieel aan de slag voor de twee andere bedrijven.

Eerder werd bekend dat AtHome First ook in Emmen de werkzaamheden van TSN overneemt. NOVO is vooral bekend vanwege zorg voor mensen met een beperking, maar voert op meerdere plekken ook deze vorm van hulp uit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.