Na 6 maanden cel vrijspraak voor vernielen stuk hout

De 36-jarige M. van W. uit Groningen die een half jaar in voorarrest heeft gezeten voor het vernielen van een stuk hout, is door de rechtbank vrijgesproken. De man is vanmiddag direct in vrijheid gesteld.

Aanvankelijk werd Van W. verdacht van brandstichting in juli 2017, maar bij aanvang van de rechtszaak, afgelopen maandag, wijzigde de officier van justitie de beschuldiging in een vernieling.

Lees ook: Zittingszaal 14

Voor dit strafbare feit eiste het Openbaar Ministerie een opname in een psychiatrische inrichting voor de periode van een jaar.

Schizofrene man

De verdachte is een schizofrene man. Toen hij na een kort verblijf in een kliniek terugkeerde naar zijn woning, bleek de voordeur vernield en te zijn afgedicht met houten platen. Van W. probeerde de platen te verwijderen door die los te wrikken met een schroevendraaier.

Om wat ruimte te maken schroeide hij het hout met een aansteker. Een omwonende rook brandlucht en sloeg alarm. Van W. werd kort daarop aangehouden.

Recht op financiële compensatie

Van W. was zichtbaar blij met de uitspraak. Hij zei tegen de rechter te hopen dat er nu financieel wat betere tijden aanbreken. Van W. heeft recht op een financiële compensatie omdat hij ten onrechte heeft vastgezeten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.