Na 7 jaar vrijspraak pgb-fraude en diefstal

De rechtbank heeft de 44-jarige Hillegonda Huttinga uit Nieuwe Pekela vrijgesproken van verduistering en diefstal van PGB-geld.

Zeven jaar geleden werd aangifte tegen de zorgverleenster gedaan. Na onderzoek door de politie kan niet worden vastgesteld dat Huttinga zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten. Die conclusie trok ook het Openbaar Ministerie dat de rechtbank had gevraagd Huttinga vrij te spreken. Na een zitting van ruim drie uur waren ook de rechters overtuigd. Anders dan gebruikelijke is werd direct uitspraak gedaan. Ook de 24-jarige partner van de vrouw is vrijgesproken.

Huttinga bestierde onder verschillende namen zorgkantoren. In 2009 werd voor het eerst aangifte gedaan. Aanvankelijke luidde de verdenking dat Huttinga privé-uitgaven deed met het PGB-geld dat door cliënten aan haar was toevertrouwd. Met die verdenkingen kwam ze ook in de publiciteit. Tegen de rechters: ,,Mensen wijzen me nog steeds na en zeggen dat ik een oplichter ben. Maar ik het nooit één cent van een cliënt gebruikt voor privé. Ik ben geen oplichter.’’ Rechters merkten wel op dat haar administratie, deels uitbesteed aan een boekhouder, een rommeltje was.

Op verzoek van Hillegonda Huttinga wordt haar naam hier volledig vermeld. 

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.