Na moeizame aanloop nu confetti voor nieuwe studentenflat aan de Friesestraatweg

De plannen leverden de nodige commotie op: een grote studentenflat met 435 appartementen op de Woldring-locatie in Groningen. Vrijdagmiddag plopten er confettikanonnen ter viering van de officiële start.

Lovende woorden klonken er in het Woldringkantoor aan de Friesestraatweg. Niet alleen heeft de stad volgens wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) de 435 appartementen die weldra op de naburige bouwlocatie verrijzen hard nodig, ook prees hij de timing en aanpak van investeerder Woldring Verhuur.

Moeizaam proces

,,Laten we eerlijk zijn, het is een moeizaam proces geweest’’, vatte Van der Schaaf het tumult samen dat ontstond nadat Woldring in 2013 met het idee kwam om 435 studentenwoningen te willen bouwen. ,,In eerste instantie wilden we een toren die tachtig of negentig meter de lucht in ging’’, verklaarde Woldringdirecteur Marcel Riegman.

Hiertegen kwamen omwonenden in opstand, tot aan de Raad van State aan toe. Ze vreesden straks letterlijk in de schaduw van het grote gebouw te moeten wonen. Van der Schaaf: ,,Uiteindelijk heeft de politiek en ook de rechter gezegd: dit moet er komen. Het is een enorm belangrijke toevoeging aan de woningvoorraad in Groningen.’’

Moed in crisistijd

Volgens de wethouder heeft Woldring lef getoond door midden in een crisistijd te durven investeren en door te zetten, ondanks de tegenwind. ,,Er is geluisterd naar de bewoners, het ontwerp is aangepast.’’

Het u-vormige pand, waarvan de bouw start op 3 april, telt twee torens met een hoogte van 42 en 50 meter. Behalve de studenten- en starterswoningen komt er ook ruimte voor horeca, bedrijvigheid en een fitnessruimte. Ook het kantoor van Woldring verhuist mee.

Confetti en een bouwbord

Om de officiële start feestelijk in te luiden, verzamelden tientallen betrokkenen zich bij het braakliggende terrein. Onder het geknal van confettikanonnen onthulden investeerders en bouwers samen met Van der Schaaf een groot bord waarop het ontwerp te zien is. Ook ging er namens Woldring, bouwbedrijf Van Wijnen en technisch bedrijf ITBB een cheque van 10.000 euro naar de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Naar verwachting is de oplevering van de flat op 1 september 2019.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.