Na veldbrand: calamiteitenplan Wedderbergen goed gewerkt

Camping Wedderbergen in Wedde is zaterdagmiddag korte tijd voor een deel ontruimd in verband met een brand in een graanveld naast de camping.

Camping eigenaar Diny Fluttert zegt geschrokken te zijn, maar van paniek op de camping is geen sprake geweest.

Via onze speciale camping App is iedereen gewaarschuwd

Fluttert was op het moment van de brand zelf niet aanwezig. Haar dochter had de leiding op de camping. ,,Onze op maat gesneden App heeft goed gewerkt. Via deze App hebben we onze gasten geïnformeerd. Verder heeft ons calamiteitenplan ook weer nut bewezen. We hebben zo’n brand in de buurt liever niet, maar we hebben wel weer de bevestiging gekregen dat alles op orde is.”

Voor het eerst zo’n brand op korte afstand

Het is voor het eerst dat Wedderbergen met zo’n brand op korte afstand van de camping te maken heeft gehad. ,,Op ons terrein heb je veel staanplaatsen en chalets. Je moet er niet aan denken als er brand uitbreekt. Alles is kurkdroog. Wij maaien daarom het gras kort op de camping.”

Campinggasten naar de binnenplaats gedirigeerd

De brand veroorzaakte veel rook en daarnaast was er sprake van zogenoemd vliegvuur, brandende deeltjes die door de wind worden verspreid. Dat was voor de parkmanager aanleiding om de campinggasten naar de binnenplaats te dirigeren. De naastgelegen N368, de weg tussen Vlagtwedde en Blijham is enige tijd afgesloten geweest.

Tien campinggasten bij de verzorgingspost

Na korte tijd meldde de brandweer, die met veel manschappen en materiaal was uitgerukt, dat de brand onder controle was en zich niet verder zou uitbreiden. Op de camping hebben de hulpdiensten een verzorgingspost ingericht, waar mensen die rook hebben ingeademd zich kunnen laten nakijken door ambulancepersoneel. Tien campinggasten hebben hiervan gebruik gemaakt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.