Naar het strand, kampvuur of muziekevenement: Dit is er vandaag te doen

Nu schijnt het zonnetje nog, maar voor vanmiddag en begin van de avond waarschuwt het KNMI voor stevige onweersbuiten. Toch zin om op pad te gaan? Doe hieronder inspiratie op.

Koperen jubileum voor nieuwssite 112 groningen

Nieuwssite 112 groningen bestaat 12,5 jaar en dat is volgens oprichter Martin Nuver reden voor een feestje. Zaterdag pakt hij uit met een open dag in Martiniplaza. Bezoekers kunnen zich vermaken met livemuziek en de tientallen informatiestandjes van hulpdiensten. Ook vinden er demonstraties plaats

Naar het strand in Assen

Het Koopmansplein in Assen is omgetoverd tot een strand voor het evenement Assen Beach. Er kan kennis gemaakt worden met onder andere beachvolleybal en -korfbal. Zaterdag is er aandacht voor frisbee.

Hippisch Hooghalen

Nog meer sport. Dit weekend organiseert ponyclub de Haolerruters het evenement Hippisch Hooghalen. Dit houdt in: een spectaculaire oefencross en een dressuurwedstrijd op het oefenterrein van Defensie in Hooghalen.

Wie wordt de beste kampvuurmuzikant?

Bij eethuis en natuurkampeerterrein Voscheheugte wordt zaterdag vanaf 20.00 uur de voorronde voor de wedstrijd beste kampvuurmuzikant van Nederland gehouden. Die avond spelen 5 muzikanten ieder 20 minuten rond het kampvuur. De jury laat einde avond weten wie er doorgaat naar de finale.

Hou je meer van singer-songwriters?

Dan moet je vandaag in Veendam zijn voor het singer-songwriterfestival. Verschillende singer-songwriters beklimmen zaterdagmiddag het podium, waaronder Lisa Nora, J.R. Smith & The Meterorites, Lars Koehoorn, Bert Hadders, Iris Rijnsewijn en Mark Pot.

Muziekweekend Pesse

In Pesse wordt het Muziekweekend Pesse gehouden. Vanavond treedt de band Status Quo op in Klazienaveen

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.