Nadere studie naar alternatieven voor verdubbeling N33

Rijkswaterstaat en provincie Groningen maken nadere studie van twee ingediende alternatieve voorstellen voor verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam.

Zo wordt nader gekeken naar een plan om de autoweg alleen tussen Zuidbroek en Siddeburen te verdubbelen. Een ander alternatief waar nog naar gekeken wordt, is om op het hele traject afwisselend twee rijstroken beschikbaar te hebben om in te halen. Deze alternatieven worden vooral vanwege milieu-effecten nader onderzocht.

Tussen eind april en begin juni zijn er 41 zienswijzen ingediend op de geplande verdubbeling. De werkgroep ‘N33 dubbelveilig’ diende een alternatief wegontwerp in waarbij de verdubbeling van de N33 op een geheel nieuw tracé wordt verlegd naar de oostzijde van Tjuchem. Anderen stelden een aquaduct in het Eemskanaal en in het Afwateringskanaal voor.

De indieners van de zienswijzen hebben woensdag een antwoord gekregen. Daarin wordt uitgelegd hoe het verdere besluitvormingstraject er uit ziet. De omgeving wordt betrokken bij de planvorming via klankbordgroepen en werksessies waarin ontwerpkeuzes worden voorgelegd. Daarna wordt het ontwerp-tracébesluit opgesteld waarop inspraak mogelijk is.

Provincie en Rijkswaterstaat denken met de verdubbeling van de N33 de bereikbaarheid van de regio te vergroten en de verkeersveiligheid te verbeteren. Ook wordt verwacht dat de verdubbeling van de weg voor een economische impuls voor de regio kan zorgen.

Foto: Archief DvhN/Anne Marie Kamp

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.