National Geographic tipt ‘ongelooflijk Waddengebied’

Wees erop voorbereid deze zomer in het Waddengebied meer Engels, Duits of zelfs Chinees te horen dan je gewend bent. Het gebied is door National Geographic namelijk opgenomen op een lijst met tien tips van bijzondere plekken om deze zomer te bezoeken.

,,Zie de zeepier in z’n tunnel, hoor de wadende vogels in de lucht, vang de garnalen in de geulen en kijk zo ver als het oog reikt.’’ Zo beschrijft het tijdschrift de unieke waddenbeleving .

Het Waddengebied prijkt op een lijst met daarop ook de Trans-Siberische spoorlijn, het National Park Acadia, in het uiterste noordoosten van Amerika, en rotsachtige kusten van de Schotse eilanden. ,,Het Waddengebied is een omgeving die je nergens anders op de wereld vindt’’, stelt National Geopgraphic. Het gebied valt bij natuurliefhebbers volgens de auteurs geheid in de smaak.

Reserveren

Het tijdschrift waarschuwt toeristen ook vast voor een onverwachte teleurstelling: ,,Wadlooptochten zitten snel vol.’’ Mensen doen er volgens het tijdschrift daarom goed aan om voor het wadlopen voorafgaand aan hun reis te reserveren.

Vooral Amelanders zullen deze zomer bemerken welke invloed National Geographic heeft bij de keuze van vakantiebestemmingen. Hier kan men namelijk luxe huisjes en appartementen vinden om te verblijven, schrijven de auteurs.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Culturele Hoofdstad