Nationale ombudsman komt naar Overschild om met inwoners te praten over versterking

Nationale ombudsman Reinier van Zutphen brengt volgende week een bezoek aan Overschild. Foto: ANP/Koen van Weel

De Nationale ombudsman Reinier van Zutphen bezoekt vrijdag 6 september Overschild. Hij doet dat op uitnodiging van de Dorpsvereniging Overschild (DVO).

In dorpshuis De Pompel spreekt Van Zutphen anderhalf uur met Schildjers over de versterkingsopgave en hoe daar in Overschild mee wordt omgegaan. Uitgangspunt voor het gesprek is een artikel in .

Onderdeel van de ombudstoer Groningen

Van Zutphen wordt vergezeld door een van zijn onderzoekers en communicatieadviseur Sharon Bartels. Volgens haar maakt het bezoek van de Nationale ombudsman deel uit van de ombudstoer Groningen waarbij eerder onder meer Loppersum en Appingedam werden aangedaan.

Bartels: ,,Dit is het team dat zich bezighoudt met het dossier Groningen. Wat doen de Groningers met betrekking tot de versterkingsopgave? Hoe is hun beleving van dat dossier?’’ Dat laatste is ook de reden waarom een onderzoeker deel uitmaakt van het team.

‘Ministers en bestuurders moeten doorpakken’

In juni van dit jaar schreef Van Zutphen een zorgenbrief waarin hij de betrokken ministers en Groninger bestuurders aanspoort door te pakken waar het de versterking van de Groningse huizen betreft.

,,De tijd van eindeloze procedures moet afgelopen zijn. Er is geen twijfel dat de schade aan veel Groningse huizen wordt veroorzaakt door de aardbevingen. Groningers claimen niet voor niets. De schadeafhandeling moet daarom onmiddellijk worden opgepakt’’, aldus Van Zutphen in zijn brief.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen