Nederlandse verdachte van zeventien Duitse plofkraken opgepakt

De politie in Noordrijn-Westfalen heeft met de aanhouding van een 28-jarige Nederlander, van Marokkaanse afkomst, mogelijk zeventien plofkraken opgelost.

Dat heeft de politie in Düsseldorf eind vorige week bekend gemaakt. De politie verdenkt deze man samen met een nog voortvluchtige 32-jarige Nederlander, eveneens van Marokkaanse afkomst, zeventien geldautomaten in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen in de lucht te hebben laten springen.

Het merendeel van de plofkraken is in Noordrijn-Westfalen uitgevoerd. Het gaat om veertien plofkraken tussen februari en mei van het afgelopen jaar.

Over de grens

De beide verdachten worden ook in verband gebracht met plofkraken in het Emsland. Ze worden verdacht van het feit in Aschendorf, net over de grens bij Bellingwolde, Lathen, net over de grens bij Ter Apel en Geeste, net over de grens bij Schoonebeek, geldautomaten tot ontploffing te hebben gebracht.

Beide verdachten zouden tot de zogenoemde ‘Audi bende’ behoren. Een groep van enkele honderden Nederlanders, voornamelijk woonachtig in en rondom Utrecht, die vorig jaar tientallen plofkraken uitvoerde net over de grens in Duitsland. De bende maakt vooral gebruik van snelle auto’s, hoofdzakelijk van het merk Audi.

Achtervolging

De politie had de twee vermoedelijke ‘plofkrakers’ al sinds eind mei van het afgelopen jaar in het vizier. Bij een achtervolging werd in een gestolen Audi RS6 diverse apparatuur gevonden dat wordt gebruikt bij plofkraken. Op de apparatuur zijn sporen veilig gesteld die toegeschreven kunnen worden aan de twee verdachten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.