Negen dagen bussen in plaats van treinen tussen station Groningen en Groningen Europapark

Foto: ANP Foto: Remko de Waal

Door werkzaamheden aan het viaduct van de zuidelijke ringweg (N7) over het spoor bij de Verlengde Lodewijkstraat rijden er van zaterdag 8 mei tot en met zondag 16 mei geen treinen tussen station Groningen en Groningen Europapark.

Dat meldt Groningen Beter Bereikbaar.

De NS zet bussen in voor reizigers van NS en Arriva. Je kunt rekenen op een langere reistijd: tot 15 minuten extra. Je kunt in de treinvervangende bussen geen fiets meenemen.

Reis je van of naar de stad dan kun je beter niet via het Hoofdstation, maar rechtstreeks naar Groningen Europapark lopen of fietsen. Daar staan extra fietsenrekken. Houd rekening met een omleiding vanwege de afsluiting van de Verlengde Lodewijkstraat.

Extra bussen Qbuzz

Naast de treinvervangende bussen rijdt een aantal lijnen tussen 8 en 16 mei van en naar station Europapark vaker en langer gedurende de dag. Q-link 2 tussen Europapark en Zernike rijdt, via UMCG en Station Groningen Noord, extra vroege ritten en ook ‘s avonds en op zondag. Ook rijdt er een extra stadslijn, lijn 17 tussen station Europapark en Kardinge via de Sontweg. Deze lijn rijdt twee keer per uur en sluit onder andere aan op de Intercity’s.

Nieuw spoordek van 5 miljoen kilo

Tijdens de negen dagen dat de treinen niet rijden wordt er voor het project Aanpak Ring Zuid een nieuw spoordek op zijn plaats onder het spoor ingereden. Het is een groot betonnen deksel, dat ongeveer 5 miljoen kilo weegt. Voor het inrijden gebruikt de aannemer speciale platte wagens met meerdere wielen die het spoordek voorzichtig naar zijn nieuwe plek rijden. Het spoor ter hoogte van de ringweg moet hiervoor eerst helemaal worden weggehaald. Nadat het spoordek op zijn plek ligt, wordt het spoor weer teruggebouwd. De hele operatie is vanaf 8 mei te volgen via de webcam op de website van Aanpak Ring Zuid.

Werkzaamheden Groningen Spoorzone

Project Groningen Spoorzone werkt van zaterdag 8 mei (00.00 uur) tot en met maandag 17 mei (04.30 uur) dag en nacht op en rond station Groningen. De looproutes op het station zijn tijdens en na deze werkzaamheden anders.

Geen treinen tussen Groningen en Delfzijl/Roodeschool

Van donderdag 13 mei tot en met zondag 16 mei rijden er geen treinen tussen Groningen en Delfzijl. Van vrijdag 14 mei tot en met zondag 16 mei rijden er geen treinen tussen Groningen en Roodeschool en rijden de treinen van de laatste twee avondritten tussen Groningen en Zuidhorn niet. Arriva zet bussen in. ProRail vernieuwt op deze trajecten delen van het spoor. Op de stations Baflo en Usquert zijn perronwerkzaamheden en in Bedum werkt ProRail aan een onderdoorgang.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen