Nieuw clubhuis voor voetballers sportcomplex Het Noorden die in 2016 door brand kantines verloren

De voetballers van VVG en Potetos op sportcomplex Het Noorden verloren in 2016 hun clubhuis, maar ze hopen dat ze volgend jaar samen in een gloednieuw clubgebouw zitten.

Een brand vernielde in september van dat jaar twee sportkantines van voetbalclubs VVG en Potetos. Voetbalvereniging VVK, die ook op het complex zit, stelde vervolgens haar clubhuis en kleedkamers beschikbaar.

De clubs beschikken in het nieuwe gebouw over meer ruimte en ook al zitten ze in hetzelfde gebouw ze kijken niet tegen elkaars prijzenkasten aan. Elke club krijgt een eigen bar. ,,Als alles meezit, dan hopen we dat de bouw in september begint en dat het klaar is voor het nieuwe seizoen in 2019’’, zegt voorzitter Robert Bollegraaf van VVG.

Miljoen voor sportaccommodaties

De nieuwbouw is mogelijk, omdat de gemeente financieel bijsprong. De clubs zaten ondanks het verzekeringsgeld nog met een gat van zeventigduizend euro. De verenigingen en de gemeenten stonden elk voor de helft garant.

Brand bij voetbalclubs aan de Iepenlaan.

De gemeente steekt dit jaar in totaal een miljoen euro in sportaccommodaties. Wethouder Paul de Rook (D66) wacht nog even met de vervanging van kunstgrasvelden die met omstreden korrels van rubbergranulaat zijn behandeld om ze beter bespeelbaar te maken.

Uitstel nieuwe kunstgrasvelden

Er ontstond vorig jaar onrust bij ouders en spelers na uitzending van het televisieprogramma Zembla waarin deskundigen grote vraagtekens zetten bij het veilig gebruik van de rubberkorrels uit vermalen autobanden. Volgens het RIVM waren de gezondheidsrisico’s verwaarloosbaar, maar er wordt nog onderzocht wat de gevolgen voor het milieu zijn. De Rook verwacht rond augustus duidelijkheid. Het reguliere onderhoud van deze kunstgrasvelden gaat gewoon door.

Het miljoen wordt onder meer besteed aan het opknappen van honk- en softbalvelden (Corpus den Hoorn) en grasvelden (sportparken Coendersborg, Westend, Kardinge en Engelbert). Ook wordt het korfbalveld van kunstgras op Sportpark De Wijert vervangen en krijgen de kleedkamers op de Atletiekbaan Stadspark een opknapbeurt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.