Nieuwe Go4fitness aan Peizerweg Groningen op losse schroeven

Het is onzeker of de nieuwe grote sportschool Go4fitness aan de Peizerweg wel open gaat. De huurprijs is te hoog voor de sportschoolexploitanten.

Contract niet getekend

Al ruim drie jaar zijn pandeigenaar Bert Kromme en sportschoolhouders Rene Kanon en Tijn Baum Bletterman bezig met hun plannen: een sportschool inclusief restaurant en grote buitenlocatie aan de rand van het Stadspark.

Een te hoge huurprijs lijkt nu roet in het eten te gooien. Het pand, zo’n 3000 vierkante meter groot en gelegen op 1 hectare grond, is flink verbouwd en klaar voor gebruik. Maar het huurcontract is nog altijd niet getekend, terwijl de opening voor afgelopen najaar stond gepland.

Geen conflict

,,Een forse tegenvaller’’, zegt Henny Kik, bedrijfsadviseur van de sportschoolhouders. ,,De verhuurder en huurders kunnen het niet eens worden over de hoogte van de huurprijs. Met het bedrag dat de pandeigenaar ervoor vraagt en de verwachte ledenaantallen, kan het niet rendabel worden.’’

Van een conflict is geen sprake, zegt pandeigenaar Bert Kromme, die tevens eigenaar is van het gebouw aan de Noordwolderweg in Bedum waar Go4fitness ook een vestiging heeft. ,,Zij kunnen de prijs niet opbrengen. Absoluut niet uit onwil, maar omdat de markt is veranderd.’’ Kromme doelt op concurrerende sportscholen die bodemprijzen kunnen vragen omdat ze gevestigd zijn op relatief goedkope locaties.

Kromme: ,,We hebben goed contact en zoeken naar een oplossing.’’ Die zou kunnen liggen in een constructie waarbij niet alleen een sportschool maar ook ‘andere partijen’ het gebouw betrekken.

‘Jammer’

De heren zijn al drie jaar in de weer om alles voor elkaar te krijgen. Het kostte een jaar voor de vergunning rond was, waarop nog eens anderhalf jaar verbouwing volgde. ,,Heel jammer en erg dat het zakelijk tegenzit’’, aldus Kromme. Sportschooleigenaar Kanon bevestigt dat er nog gesprekken gaande zijn, maar wil verder niet op de zaak ingaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.