Nieuwe School Uithuizen laat op zich wachten: Alexanderschool opgelapt

De Willem Alexanderschool wordt deze zomer opgelapt, nu de geplande verhuizing naar de Nieuwe School Uithuizen (NSU) nog altijd onzeker is.

De christelijke scholenkoepel VCPO heeft daartoe besloten omdat het onderhoud dat is uitgesteld vanwege de verhuisplannen, nu echt niet meer kan wachten. Het gebouw wordt daarbij ook heringedeeld in nieuwe ‘lespleinen’ waar leerlingen meer samen kunnen werken.

Twijfels over betonvloer

De Willem Alexanderschool zou samen met de openbare en katholieke scholen en een kinderopvang al afgelopen jaarwisseling in de Nieuwe School Uithuizen trekken, maar dat werd afgeblazen nadat er twijfels rezen over de veiligheid van een betonvloer.

De gemeente Eemsmond bekijkt nu wat er aan het gloednieuwe complex moet gebeuren om de veiligheid van de leerlingen te garanderen. In het ergste geval moet de vloer en eerste verdieping er af en moeten de scholen nog twee jaar wachten.

‘Kinderen mogen niet dupe worden van onzekerheid’

,,Als het eerder lukt, zijn we deze investering kwijt’’, stelt VCPO-bestuurder Simon van der Wal. ,,Dat risico nemen we: de kinderen mogen niet de dupe worden van de aanhoudende onzekerheid.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.