Nieuwe aanhouding voor mishandeling ex-lid No Surrender

Een 26-jarige man uit Uithuizermeeden is maandagavond aangehouden in het onderzoek naar de ontvoering en mishandeling van een voormalig lid van motorclub No Surrender.

Het ex-lid, een 47-jarige Groninger, belde vorige week maandagnacht verward, gewond en slechts gekleed in zijn onderbroek aan bij een huis in Glimmen. Kort daarna werd een 28-jarige vrouw uit Eelde, de ex-vriendin van de Groninger, opgepakt. Zij zit nog steeds vast. Wat de rol van de 26-jarige man uit Uithuizermeeden is, is nog niet duidelijk. Daar wordt nader onderzoek naar gedaan. Hoeveel mensen bij de ontvoering en mishandeling betrokken zijn, weet de politie nog niet. ,,We denken nog niet dat we hiermee klaar zijn, we moeten het verklaring van de verdachte afwachten", zegt politiewoordvoerster Sylvia Sanders.

Ook de precieze toedracht van de ontvoering is nog onduidelijk. De Groninger kan zich niet goed herinneren wat er gebeurd is. De politie onderzoekt of hij is gedrogeerd. Volgens De Telegraaf is het oud-lid naar de woning van zijn ex-vriendin in Eelde gelokt en is hij daar door enkele leden van de motorclub zwaar mishandeld en bedreigd.

'Lastig onderzoek'

De recherche in Noord-Nederland houdt No Surrender al langer in de gaten. De club heeft chapters in Emmen, Hoogeveen, Assen, Groningen, Sneek en Leeuwarden. „Intimidaties komen vaker voor”, zegt politiewoordvoerster Sylvia Sanders. Het onderzoek is lastig, aldus Sanders, omdat betrokkenen uit angst voor represailles vaak geen aangifte durven te doen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.