Nieuwe brug Dorkwerd wordt geplaatst

De nieuwe brug bij Dorkwerd( illustratie is een artist impression) wordt zaterdag 23 april wordt op zijn plek gehesen. Vanaf 3 mei is de brug open voor verkeer.

Daarmee komt een einde aan een een lange periode waarin autoverkeer nagenoeg kruipend over de versmalde brug moest rijden. De brug was na enkele aanvaringen niet meer berekend op zwaar verkeer. De provincies Groningen en Friesland willen met de nieuwe brug het kanaal voor scheepvaartverkeer beter geschikt maken

De werkzaamheden leiden tot stremmingen voor zowel het gemotoriseerd als het scheepvaartverkeer. Voor het plaatsten van de brug wordt groot materieel ingezet. Het gaat om kranen van 700 en 750 ton, die per vrachtwagen aangevoerd worden. Samen moeten de kranen het 60 meter lange stalen brugdek op zijn plaats hijsen.

Vanaf vrijdag 22 april 10.00 uur tot dinsdag 3 mei 06.00 uur is de omgeving van de brug afgesloten voor alle verkeer. Het Van Starkenborghkanaal is afgesloten voor de scheepvaart van zaterdag 23 april 0.00 uur tot maandag 25 april 06.00 uur. hand gelegd aan de brug. Vanaf 3 mei kan het verkeer over de brug rijden.

Mochten de weersomstandigheden niet meewerken, dan wordt de plaatsing uitgesteld tot 28 en 29 mei.

Het inhijsen van de brug is live te volgen via de website www.lemmer-delfzijl.nl .

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.