Nieuwe bus voor Zeemanshuis Eemshaven

Dolgelukkig zijn de medewerkers van het Zeemanshuis in de Eemshaven met hun nieuwe bus.

Met de wagen transportbus kunnen bezoekers tussen de schepen en het Zeemanshuis vervoerd worden.

Dank zij een gift van ruim 20.000 euro van de International Transport Workers’ Federation (ITF) kon de 18 jaar oude bus vervangen worden door een nieuw exemplaar. In de Eemshaven bestaat geen openbaar vervoer. Daarom verzorgt het Zeemanshuis zelf het vervoer van bemanningen van schepen van en naar het Zeemanshuis.

Het Zeemanshuis is een initiatief van de Stichting Koopvaardijpastoraat Groningen en wordt gerund door ongeveer 25 vrijwilligers. In het Zeemanshuis kunnen zeevarenden en vrachtwagenchauffeurs ontspannen in huiselijke sfeer.

Het Zeemanshuis werd in 1999 opgericht en is sinds 2004 gevestigd in het pand aan de Borkumweg. Het Zeemanshuis ontvangt jaarlijks 10.000 bezoekers.

Foto: De vrijwilligers rond de nieuwe bus. Eigen foto.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.