Nieuwe fietsvakken voor Oosterstraat

Nieuwe en permanente fietsvakken gaan de Oosterstraat in de binnenstad van Groningen een nettere aanblik geven.

Deze zijn bedoeld voor mensen die boodschappen doen en hun fiets dichtbij de winkel willen neerzetten. In de Oosterstraat waren tijdelijke vakken gecreeërd. Veel mensen zetten hun fiets neer, met een rommelige aanblik tot gevolg.

De oude fietsenrekken en tijdelijke stallingsplaatsen in de straat zijn weggehaald, met uitzondering van die ter hoogte van de Jumbo. Bij de herinrichting van de straat hebben de ondernemers ook nieuwe zitbankjes en houten borden met informatie over de Oosterstraat laten plaatsen.

De locaties voor de permanente fietsvakken zijn uitgezocht in overleg met de winkeliersvereniging Oosterstraat en zijn onlangs ook met bewoners besproken. De nieuwe vakken nemen minder ruimte in op straat en nodigen minder uit om fietsen langdurig te laten staan, stelt de gemeente. Voorwaarde is wel dat fietsen die worden neergezet een goede stander hebben.

De herinrichting van de Oosterstraat wordt zaterdag gevierd met een kleine braderie en muziek. Om de nieuwe fietsvakken te promoten deelt de gemeente die dag gratis fietsenstanders uit. Medewerkers van WerkPro gaan die standers, zo lang de voorraad strekt, meteen monteren. Ook dat kost zaterdag niets.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.