Nieuwe installatie voor polsstokhoogspringers

Het atletiekcomplex aan de Sportparklaan in Stadskanaal krijgt een nieuwe polsstokhoogspringinstallatie. De oude is afgekeurd.

Burgemeester en wethouders willen 31.000 euro uittrekken voor de vervanging en vragen de gemeenteraad binnenkort hiermee in te stemmen. De voorziening om het atletiekonderdeel polsstokhoogspringen te kunnen bedrijven is van belang voor onder meer de meerkamp en de Nelli Cooman Games.

Kort na de jaarwisseling werd een deel van de installatie beschadigd door de diefstal van een segment van de mat. Van die diefstal werd aangifte gedaan. Tegelijkertijd was bij de gemeente al bekend dat de voorziening was afgekeurd.

In 1993 werd de ‘polsstokbaan’ aangelegd. Bij nadere inspectie bleek dat anno 2016 deze niet meer is te repareren. Daarom moest de gemeente beslissen of hij vervangen wordt. Met het aanvragen van het krediet van ruim 30.000 euro heeft het college daar een positief besluit over genomen. Het aanzienlijke bedrag heeft te maken met het tamelijk complexe karakter van de installatie met onder meer verschuifbare panelen voor het leggen van de lat op verschillende hoogte, een dikke valmat en een goot voor het plaatsen van de polsstok.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.