Nieuwe jas voor Universiteitsmuseum Groningen

Het Universiteitsmuseum in Groningen ondergaat deze zomer een grondige opknapbeurt. Vanaf 16 juli tot half november is het gesloten.

Nieuw schilderwerk, nieuw voegwerk, nieuwe beglazing, nieuwe kozijnen; de hele buitenkant van het pand in het hart van de binnenstad wordt aangepakt, licht communicatiemedewerker Cato van der Vlugt toe. „Er wordt stevig doorgepakt, het is een flinke klus.”

Nieuwe buitenkant, nieuwe binnenkant

Medewerkers grijpen de opknapbeurt aan om ook de binnenkant van het pand onder handen te nemen en het museum opnieuw in te richten. Alles museumstukken verdwijnen voor even in het depot va de Zernike Campus. Tijdens de sluiting wordt eveneens gewerkt aan nieuwe lespakketten en ander educatiemateriaal.

Te leuk om te missen

Om niet helemaal van de radar van bezoekers te verdwijnen, opent het museum voor een enkel evenement toch de deuren. „Zoals de Groninger Museumnacht op 8 september en Zpannend Zernike op 6 en 7 oktober. In dat weekend kunnen jongeren kunnen kennismaken met techniek en wetenschap. Allemaal te leuk om te missen”, aldus Van der Vlugt.

Lustrumtentoonstelling

Tot aan de tijdelijke sluiting is de tentoonstelling Gelukkig Gezond, Histories of Healthy Ageing te zien. In november heropent het museum met de reizende expositie Beyond the Lap, waarin een aantal ‘do it yourself’-wetenschappers laat zien hoe je wetenschap kan inzetten voor een betere wereld of gezondheid. Volgend jaar volgt een lustrumexpositie van fotograaf Eva Roovers, voor het 405-jarig jubileum.

Het Universiteitsmuseum heeft per jaar zo’n twintigduizend bezoekers en telt tien (grotendeels) part-timemedewerkers, zo’n zeven vrijwilligers en vijftien studentmedewerkers.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.