Nieuwe jazzclub en kamermuziekzaal: het conservatorium wil de Stadjer bereiken (+video)

Het Prins Claus Conservatorium heeft er sinds donderdagmiddag officieel een jazzclub, een klassieke kamermuziekzaal, een opnamestudio en extra leslokalen bij.

Little New York heet nieuwe jazzclub. De naam is een verwijzing naar de speciale jazzopleiding ‘New York Comes to Groningen’ die het conservatorium aanbiedt, waarbij jaarlijks vijftien New Yorkse topmusici twee keer per jaar bij toerbeurt naar de stad komen om workshops en masterclasses te geven.

De nieuwe kamermuziekzaal is de Peter de Grote Zaal gedoopt. Dit vanwege het twintigjarig jubileum van het Peter de Grote Festival, dat nauw verbonden is aan het conservatorium.

Toegankelijk

Doordat de jazzclub zich op straatniveau bevindt en de nieuwe ruimten een open karakter hebben gekregen door de vele hoge ramen, hopen directie, medewerkers en studenten dat het conservatorium toegankelijker wordt voor buurtbewoners en Stadjers.

De nieuwbouw van binnen

René Paas, de Groningse commissaris van de Koning, heeft donderdagmiddag officiële opening verricht. De muziekruimten zijn in gebruik sinds oktober vorig jaar.

Historische gevels

De verbouwing kostte negen miljoen euro.

In de nieuwbouw zijn de contouren te zien van de historische gevels die zijn gesloopt. Hiernaast is er gewerkt met gouden platen, die de hoger gelegen verdiepingen markeren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.