Nieuwe operatiekamers Refaja later open door technisch probleem

Treant Zorggroep stelt de ingebruikname van de nieuwe operatiekamercomplex in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal uit. Tijdens controles die de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden, is een technische storing in de elektriciteitsvoorziening aan het licht gekomen.

Het complex zou maandag open gaan.

Treant laat weten dat de storing zit in een batterijpakket dat zorgt voor een constante elektriciteitsstroom op het operatiekamercomplex. Dat pakket dient bovendien als tweede backup voor als het noodstroomaggregaat onverhoopt niet werk.

Volgens Treant Zorggroep, waartoe Refaja behoort, is nog niet duidelijk waaraan systeem kapot is gegaan. ,,De patiëntveiligheid staat voorop en daarom wordt het zekere voor het onzekere genomen.’’ Voor de geplande of spoedoperaties is de latere oplevering geen probleem. Deze vinden plaats in het oude operatiecomplex.

Treant Zorggroep laat weten dat maandag een nieuwe verhuisdatum wordt bepaald. Waarschijnlijk gebeurt dat niet meer in september. ,,Niet alleen moet nog verder worden onderzocht wat de oorzaak van de storing was, ook moet de vervangen apparatuur weer worden getest. Bovendien moeten de diverse bedrijven die bij de verhuizing stand-by zouden staan, de verhuizing opnieuw inplannen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.