Nieuwe provincievlag brengt bevingen onder de aandacht

Het design van de nieuwe provincievlag, gemaakt door Mark van Esveld van Smederij1872 in Beerta. Foto Smederij 1872

In Beerta staat Smederij 1872, een restaurant in een rijksmonumentaal pand. En dat pand heeft schade. Om daar weer de aandacht op te vestigen, ontwierp de eigenaar een 'nieuwe' provincievlag.

,,Ja hoe kom je erop? Wij hebben zelf schade en zijn er behoorlijk mee bezig. We proberen aandacht te vestigen op de aardbevingsproblematiek en zo kreeg ik dit idee", vertelt eigenaar van Smederij 1872 Mark van Esveld.

De interesse was snel gewekt toen hij een foto van het design, de klassieke provincievlag met als kruis een groene seismologische grafiek, op Twitter zette. Veel mensen willen er wel een hebben, dus misschien hangt de nieuwe vlag binnenkort niet alleen in Beerta.

Goed doel

Van Esveld heeft nog geen plan met de vlag, behalve dat hij hem zelf buiten gaat hangen natuurlijk. ,,Ik heb het design zelf gemaakt en iemand die wat handiger is met de computer heeft het uitgewerkt. De vlag heb ik gisteren besteld, dus in de loop van volgende week komt hij binnen", aldus Van Esveld.

Of Van Esveld er meer gaat bestellen voor de geïnteresseerden, weet hij nog niet. Hij wil er in ieder geval geen geld aan verdienen. ,,Misschien dat ik er twee euro bij op doe, voor een goed doel."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen