Nieuwe talkshow in Groningen handelt over kunst, literatuur en wetenschap

De nieuwe talkshow Onder de vulkaan over literatuur, kunst en wetenschap debuteert zondag. In het Grand Theatre aan de Grote Markt schuiven vier gasten aan tafel bij schrijver Coen Peppelenbos en redacteur Roos Custers.

Het zijn kunstenaar Joost Conijn, schrijver Vamba Sherif en historica Barbara Henkes, die aan de hand van het thema ’Wereldreizigers’ met de presentatoren en elkaar in gesprek gaan.

Zondagschrijvers

Peppelenbos kijkt uit naar de talkshow, die voor hem min of meer een vervolg betekent op zijn literaire programma Zondagschrijvers dat hij zes jaar lang presenteerde in de bibliotheek. Toen het Groninger Forum daar een streep door haalde, was hij al van plan om het op een andere manier voort te zetten.

Onder de vulkaan

Nu, anderhalf jaar later, is het tot zijn genoegen zo ver. ,,Interviewen is een van de leukste dingen om te doen’’, zegt hij. De naam Onder de vulkaan is niet alleen een literaire verwijzing. ,,Het verwijst ook naar dat enorme grote gebouw dat vlakbij het Grand Theatre wordt opgetuigd’’, zegt Peppelenbos.

Dit seizoen staan er zeven afleveringen van de talkshow gepland. Aanvang 15 uur, entree 6,50 of 8,50.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen