Nieuwjaarsduik in Oldambtmeer

Wie het nieuwe jaar wil beginnen met een frisse duik, kan op zaterdag 2 januari 2016 meedoen aan een nieuwjaarsduik in het Oldambtmeer.

In navolging van de inmiddels traditionele nieuwjaarsduiken in Nieuwe Pekela, Zuidbroek en Delfzijl is er voor het eerst een evenement in Oldambt.

Handbalvereniging Blue Stars uit Winschoten tekent voor de organisatie. Om zoveel mogelijk ‘badgasten' over de streep te halen, is bewust niet gekozen voor nieuwjaarsdag, zodat iedereen dan kan uitslapen. ,,Op 2 januari kan iedereen weer fit aan de start verschijnen'', grapt Eva Hop van de handbalvereniging. ,,Geen smoesjes dus.''

Deelnemers

Voor de deelnemers wordt goed gezorgd. Er zijn kleedruimten en douches, terwijl iedereen na afloop een warme drank krijgt aangeboden. De nieuwjaarsduik vindt plaats in het Havenkwartier in Blauwestad, op strand Zuid. Het startschot klinkt om 12.00 uur; inschrijving is mogelijk tot 11.30 uur.

Deelnemers wordt gevraagd een vrije gift te doneren, die ten goede komt aan het goede doel: de spierziekte ALS. De ijskoude duik lijkt goed aan te sluiten bij de ice bucket challenge, waarbij mensen wereldwijd geld inzamelen voor ALS door een emmer ijswater over iemand heen te gieten. De handbalvereniging hoopt op een vrolijke happening. Op haar Facebookpagina doet ze een oproep aan iedereen die het jaar spetterend wil beginnen. De echte sportievelingen kunnen om 11.00 uur al beginnen met een stevige warming-up in de vorm van een bootcamp.

Foto: Nieuwjaarsduik Nieuwe Pekela / Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.