Nieuwjaarsreceptie Groningen: Den Oudsten bewondert de mensen die al jaren in de (aardbevings)shit zitten

De receptiegangers in het Grand Theatre. Foto: DvhN

Groningen maakt na de fusie met Haren en Ten Boer een nieuwe start met 231.618 inwoners. Dat maakte burgemeester Peter den Oudsten woensdagavond bekend in het Grand Theatre.

In het theater aan de Grote Markt houdt het nieuwe gemeentebestuur een receptie voor genodigden uit diverse geledingen van de maatschappij.Volgens Den Oudsten is Groningen daarmee groter dan Eindhoven, maar die gemeente meldde eerder vandaag een inwonertal van 231.863... Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Andere gemeente

Groningen is niet meer de stad en een beetje erbij, maar echt een andere gemeente, aldus Den Oudsten. Volgens de burgemeester hoeven bewoners van de vele dorpen niet bang te zijn dat ze hun identiteit kwijtraken. Hij feliciteerde de inwoners van Glimmen met de gigantische loterijprijs. ,,En we hebben straks de eerste schaatswedstrijd op natuurijs in Groningen.''

Aardbevingen

Met de fusie zijn ook de aardbevingen dichter op zijn bordje gekomen. Den Oudsten uitte zijn grote bewondering voor de betrokken bewoners die 'al vele jaren in de shit zitten' en noemt het een dramatisch onderwerp dat nog vele jaren gaat duren. Hij belooft dat de gemeente met alle kracht en deskundigheid naast de bewoners zal staan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen