Niks meer te wokken bij de Euroborg

Het eerste wokrestaurant van Groningen is gesloten. De deuren zijn op slot, de telefoon wordt niet opgenomen en de geheel leeggeveegde website meldt dat het restaurant dicht is.

‘Geen limiet op drank en eten, zelf alles pakken en drie uur de tijd om te tafelen. Het is culinaire anarchie in de Euroborg’, meldde Dagblad van het Noorden op 8 januari 2007 met lichte verbijstering over het toen nieuwe wokrestaurant Euroborg. De zaak van de familie Sun uit Staphorst was net twee dagen open. Het had toen al honderd gasten begroet. ,,Mensen moeten het nog vinden, maar ik geloof er wel in”, zei eigenaar Yinping Sun.

Dat had hij goed gezien. In de jaren die volgden was het restaurant geliefd bij grote families, schoolklassen, sportteams en als culinaire afsluiter van personeelsuitjes. Kinderen hoefden niet netjes op hun plek te blijven zitten, je kon zelf je menu samenstellen en hoefde dus alleen maar te kiezen wat je lekker vond. Bovendien kon je zoveel opscheppen als je wilde voor een vaste prijs.

Wereldrestaurants

Maar in de loop der tijd kwamen er steeds meer wokrestaurants bij. Bovendien openden de ‘wereldrestaurants’ Eten &Co (waarvan de familie Sun overigens ook mede-eigenaar is), Wereldgeluk en Taste and Flavor hun deuren. Zelfde ‘all you can eat’-concept, maar met meer keuze dan alleen Chinees.

In 2016 kwam Wok Euroborg op de lijst van de meest vieze restaurants van Nederland, die door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) verscherpt in de gaten werden gehouden. Weliswaar had het Groningse restaurant toen alweer een complimentje gekregen omdat ze de zaken weer op orde aan het brengen waren, maar reclame was het niet.

De familie Sun trok zich eind vorig jaar terug uit Wok Euroborg. Het restaurant staat te koop.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.