Nobelprijswinnaar Stefan Hell spreekt in UMCG

Nobelprijswinnaar Prof. dr. Stefan Hell is als keynotespeaker aanwezig bij het 23e International Student Congress of (bio)Medical Sciences dat van 7 tot en met 9 juni in het Universitair Medisch Centrum Groningen wordt gehouden.

Voor dat congres komen ruim 650 biomedische studenten uit 65 verschillende landen komen naar Groningen. Medische- en biomedische studenten uit de hele wereld presenteren hun onderzoek. Voor hen is het congres vaak een eerste podium in een wetenschappelijke carrière.

Een van de sprekers is de internationale toponderzoeker Prof. dr. Stefan Hell van het Max Planck Institute for Biophysical Chemistry in Göttingen, Duitsland. Hell, Nobelprijswinnaar voor de chemie in 2014, geeft een lezing over zijn onderzoek naar de ontwikkeling van de fluorescentiemicroscopie beneden de diffractielimiet. Hij wist als eerste de barrière te doorbreken die lang de mogelijkheden van lichtmicroscopie beperkte.

Professor Cisca Wijmenga vertelt op het congres over haar onderzoek naar de genetica achter coeliakie waarmee zij de Spinozaprijs won in 2015. Ook komt dr. Maura Arsiero spreken. Zij is werkzaam bij het bedrijf Second Sight en geeft een lezing geven over het retina implantaat, waardoor mensen met een zeldzame oogaandoening meer zelfstandigheid kunnen verkrijgen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.