Aantal besmettingen met corona in asielcentrum in Ter Apel neemt af

De 'corona-curve' in het asielcentrum Ter Apel wijst verder naar beneden Foto: Boudewijn Benting

Het aantal met het coronavirus besmette bewoners van het asielcentrum in Ter Apel blijft dalen. Momenteel gaat het om 3 personen.

Daarbij zitten, zo heeft COA-woordvoerster Jacqueline Engbers bekend gemaakt, 33 bewoners in quarantaine.

Een week geleden waren 8 bewoners nog besmet en zaten 62 mensen in quarantaine, daarvoor was de situatie nog zorgelijker. De trend is dus duidelijk dalend waarbij het COA wel benadrukt dat plots het aantal besmettingen ook weer kan stijgen. ,,Ons coroneateam blijft dan ook zeker intact’’, zegt Engbers.

Voorlichting

Dat team bestaat uit COA-medewerkers die zich binnen het asielcentrum bezig houden met alles wat met de coronacrisis te maken heeft, in overleg met de GGD en de medische dienst van het COA. ,,En uiteraard volgen we verder ook de coronarichtlijnen’’, aldus Engbers. ,,Denk aan de 1,5 meter regel en hygiënische maatregelen. We geven de bewoners op verschillene manieren voorlichting hierover.’’

Het asielcentrum in Ter Apel is de grootste opvanglocatie in Nederland en de entree voor nieuwe asielzoekers. Het centrum kan 2000 mensen herbergen en zit momenteel bijna vol.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen