Nog tot 31 januari 4 mille aanvragen

Honderden inwoners van Groningen proberen nog snel een subsidie van vierduizend euro aan te vragen voor woningen met aardbevingsschade. De aanvraag kan nog tot 31 januari bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) worden ingediend.

Bij SNN wordt tussen kerst en oud en nieuw doorgewerkt om de vele telefoontjes en mailtjes te beantwoorden. Er is onder het publiek enige verwarring over de deadline om een aanvraag in te dienen. Het kan nog tot 31 januari 2016, met terugwerkende kracht, want de zogeheten waardevermeerderingsregeling stopt op 31 december 2015.

Het gaat hier om woningen waarvan de NAM of het Centrum Veilig Wonen een schade van minstens duizend euro als gevolg van de gasbevingen hebben erkend. De bewoners kunnen dan een bedrag oplopend tot vierduizend euro krijgen waarmee ze zonnepanelen, dubbel glas of andere energiebesparende maatregelen kunnen betalen.

De regeling is niet alleen toegankelijk voor bewoners van de elf gemeenten in het centrum van het aardbevingsgebied maar ook voor woningen daarbuiten, zoals in Groningen. Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde. De provincie en het Groninger Gasberaad proberen de Tweede Kamer te bewegen de regeling te verlengen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.