Nominaties leefbaarheidsprijs Zuidhorn bekend

De jury van de Leefbaarheidsprijs in Zuidhorn heeft de drie nominaties voor de Leefbaarheidsprijs 2015 bekendgemaakt. Er waren zestien aanmeldingen.

Een van de genomineerden is het 4 mei comité Aduard. Dat bevordert de verbondenheid en ontmoeting van dorpelingen door middel van herdenkingen, excursies of educatie. Het comité heeft dit jaar de expositie De mens achter de naam georganiseerd in samenwerking met de Academie Minerva in Groningen. Hiermee kregen de achttien oorlogsslachtoffers uit Aduard een gezicht. Hun namen staan vermeld op het oorlogsmonument aan het Kaakheem.

De vrijwilligers van De Poel, die ook genomineerd werden, zijn een kleine groep uit één straat in Grijpskerk die activiteiten organiseert voor het hele dorp. Inwoners van omliggende dorpen komen ook langs. Zo organiseerden de vrijwilligers het evenement ‘Fiets ‘m d'r in', de kinderspeelmiddag en live muziek. Daarnaast brengt deze groep ieder jaar de kerstversiering en -verlichting aan bij het Poeldiep.

Als derde zijn bestuur en vrijwilligers van zwembad De Griffioen te Grijpskerk genomineerd, omdat het bad erg belangrijk is voor de leefbaarheid van het dorp. Het zwembad bestaat al langer dan veertig jaar dankzij het werk van de vrijwilligers. In 2015 zijn er onder meer zonnepanelen geïnstalleerd om te zorgen voor een groen zwembad.

De winnaar van de Leefbaarheidsprijs 2015 in Zuidhorn wordt 5 januari bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. De Leefbaarheidsprijs wordt al sinds 1998 uitgereikt. De prijs bestaat uit een oorkonde, een bedrag van 500 euro en een vermelding op de Wall of Fame in het gemeentehuis. Sinds vorig jaar krijgen de nummers twee en drie elk 250 euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.