Noodopvang bij Beerta gaat dicht

De noodopvang voor vluchtelingen bij Beerta gaat op korte termijn dicht. Ook komt voorlopig geen azc aan de Udesweg in Winschoten. Een onderzoek naar een tweede azc-locatie wordt stopgezet.

Dat heeft de gemeente Oldambt laten weten aan de raad. Inwoners van Beerta en Blauwestad alsook bewoners van de wijk Zuid in Winschoten worden woensdagmiddag per brief geïnformeerd.

Aanleiding van de besluiten is dat minder vluchtelingen naar Nederland komen. De noodopvang bij Beerta zou eigenlijk in maart de deuren sluiten. Wanneer dat nu gebeurt, is volgens de gemeente nog niet duidelijk. Oldambt is daar over in gesprek met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

In de noodopvang in Beerta verblijven nu ongeveer honderd mensen. Het gaat om vluchtelingen en statushouders. Zij verhuizen op korte termijn naar een asielzoekerscentrum of een eigen woning. Het complex, dat plek heeft voor duizend personen, wordt daarna versneld afgebroken. Het terrein wordt teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat, staat in de brief aan omwonenden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.