Noodweg zuidelijke ring in Groningen is open

De zuidelijke ringweg in Groningen is helemaal open voor het verkeer. Maandagochtend om 3.45 uur is de tijdelijke weg op de noordbaan in gebruik genomen.

Het verkeer rijdt de komende jaren over de tijdelijke weg tussen het Europaplein en het Julianaplein.

Zondagavond laatste test voor noodweg Zuidelijke Ring
Lees verder

Deskundigen

Volgens het projectbureau voor de aanpak van de ringweg hebben twee onafhankelijke deskundigen zowel bij daglicht als 's nachts gekeken of alles in orde was.

Zij hebbe geconcludeerd dat het asfalt nog niet aan de kwaliteitseisen voldoet. Dat leidt tot een langere remweg, reden waarom eerst een maximum snelheid geldt van 50 kilometer per uur. Zodra Combinatie Herepoort aanpassingen heeft gedaan, kan het verkeer weer 70 kilometer per uur gaan rijden.

Bekijk hierboven de oude en nieuwe situatie op Ring Zuid tussen het Europaplein en het Julianaplein.

Strakke planning

De noordbaan van de ringweg was het afgelopen weekend dicht, vanaf het knooppunt Euvelgunne tot aan het Julianaplein. Volgens het projectbureau is sinds vrijdagavond volgens een strakke planning gewerkt om de tijdelijke weg voor maandagochtend klaar te hebben. Zo is er geasfalteerd, zijn barriers geplaatst en zijn geluidsschermen verplaatst. Ook is wegmarkering aangebracht.

Voor het verkeer is de tijdelijke weg het begin van een langdurige periode van wegwerkzaamheden. Vooral in de spits wordt gevreesd voor opstoppingen. 

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.