Noord Nederlands Toneel laat de magie van het theater zien tijdens open repetities (+video)

Geïnteresseerde Groningers konden maandagavond meekijken en meedoen met de repetitie van 'Salam'. De nieuwe voorstelling van NNT in samenwerking met Club Guy & Roni gaat 10 maart in première.

De openbare repetities van Club Guy & Roni in samenwerking met het Noord Nederlands Toneel zijn een begrip in Groningen. Dit jaar werd het iets anders aangepakt. De bezoekers kregen workshops over de verschillende facetten van de nieuwe theaterproductie Salam.

De openbare repetitie is nog steeds een kijkje in de keuken, maar dit jaar mocht iedereen dichter bij het vuur staan. Na een korte inleiding door regisseur Guy Weizman liepen de 220 bezoekers in kleine groepjes langs verschillende deelrepetities.

De muzikanten lieten horen hoe zij de muziek voor de productie creëren, decorontwerper Ascon de Nijs liet zien hoe in 6 verschillende maquettes het decor vorm kreeg en de acteurs lieten ze teksten stampen. Aan het einde werd er een scène geoefend op het toneel.

Salam: het verhaal van Abraham

De productie Salam gaat terug naar de (symbolische) bron van de hedendaagse spanningen tussen de westerse en Arabische wereld: het verhaal van Abraham. Zoals al het werk van Weizman zal Salam geen historisch bijbeldrama zijn, maar een hedendaagse, humoristische en energieke voorstelling in de sfeer van Tarantino’s From Dusk Till Dawn.

Salam gaat op zaterdag 10 maart in première in de Stadsschouwburg Groningen en toert tot en met 18 mei door Nederland en België.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.