Noordelijk belastingkantoor stap dichterbij

De stad Groningen en de waterschappen Hunze en Aa’s, Noorderzijlvest en Wetterskip Fryslân willen volgend jaar een eigen belastingkantoor voor het innen van lokale belastingen beginnen,

Als de algemeen besturen van de waterschappen op 6 en 12 juli ‘ja’ zeggen, is de oprichting van dit noordelijk belastingkantoor een feit. Nu worden de lokale belastingen nog geïnd via Hefpunt.

In de afgelopen maanden is onderzocht of de samenwerking rendabel is. Op jaarbasis, zo blijkt, kan ruim 1,7 miljoen euro bespaard worden.

Het nieuwe belastingkantoor betekent voor inwoners van de gemeente Groningen dat ze nog maar één aanslagbiljet krijgen voor alle waterschaps- en gemeentelijke belastingen. Het nieuwe kantoor biedt op termijn de mogelijkheid om voor meer gemeenten in Noord-Nederland de lokale belastingen te innen.

Momenteel is Hefpunt de uitvoeringsorganisatie die namens de drie waterschappen de waterschapsbelastingen int. Alle belastingmedewerkers van Hefpunt en de gemeente Groningen kunnen mee naar de nieuwe organisatie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.